streda 4. februára 2015

Maxi spomienkovač leporelový s kvetinovou skrýšou

Najprv príde nápad, potom uvažovanie ako sa vôbec k takému niečo dopracovať. Potom náčrt. Výber materiálu a samotná realizácia.
Aj u vás to tak je? :)

Teraz sme sa však chceli v tvorbe posunúť a vymyslieť niečo čo sme ešte netvorili. Z tejto myšlienky vzniklo maxi leporelo dlhé 1,85 metra. Pôvodne sme chceli k nemu krabičku no keď sme začali tvoriť inak ako sme zvyknutý Andrejko rovno ušil mäkkučký obal, ktorý v prípade núdze môže slúžiť ako vankúšik :)





Pri tomto leporele sme skúšali aj nové výrezy, urobili sme ich hneď viacej a zvyšok sme ponúkli ostatným kreatívnym ľuďom.




Z nimi sme ozdobili túto stránku. Do stredu balónu teplovzdušného, sme nalepili samolepiaci priehľadný kamienok. Pod kamienkom je mini papierový krúžok krémovej farby. Pod balónom je ešte nalepený ozdobne vyrezaný pásik / bordúra. Oblaky sme podlepili 3D penovými lepíkmi.


A ako vyzerá maxi leporelo vo vnútri?

Po roztvorení leporela je hneď na prvej strane dostatok miesta na vpísanie textu / na spomienky, či venovanie. Samozrejme, že by tam mohli ísť aj fotky. No bola by škoda niečo do neho nenapísať aj rukou. V pravom sú dva rámiky, ozdobené poštovnými známkami, washi páskami, notelesom, rozstrihnutým na polovicu, kartónovým gombíkom a dvoma kartičkami na vpísanie textu / je možné na ne napísať dátum, alebo čo sa na danej fotke nachádza.


Do rohov sme dali mini vlajočky, ktoré sme ozdobili glitrovanými bodkovými nálepkami.



Na kraj sme nalepili papierový čipkovaný kruh... pôvodne to bol kruh, no rozstrihli sme ho na menšie časti. Opäť sme použili výrez z našej dielne. Tento raz motýľa, ktoré sme popri telíčku naryhovali čiary a krídla vyhli smerom navrch. Prilepený je len stred telíčka, aby sa krídla mohli pohybovať.


Okraj bol opäť ozdobený bordúrou, ktorú sme si vyrezali pomocou Xpressu / tie krížiky v strede. Na vrch sme použili mini nálepky oblakov, visačku z kolekcie Vintage notes, navrstvili sme si kvetinu / tri rôzne veľké odstupňované kvetiny. Posledná kvetina bola čisto biela, preto sme ju zafarbili razitkovacou poduškou. Na vrch kvetiny sme použili gombík. 


Posledná dvojstrana leporela z prednej časti.. Keďže pravá časť je nalepená na spodnom obale. Dolu do rohu sme nalepili kartičku na vpísanie textu. Ľavú stranu sme ozdobili tak, aby sa tam vošli 3 fotky. Fotky sa budú prekrývať.


Úplne spodný papier je prilepený len v spodnej časti, aby sa dal nadvihnúť. Papier v pravom hornom rohu je možné otáčať. Teda iba jeho vrchná časť. Pod tento pohyblivý papier sa môže nalepiť ďalšia fotka, či skryť nejaký text.


Keď sa leporelo otočí na druhú stranu je taktiež ozdobené. Tu sme použili výrezy z našej dielne. Červený veľký balón je v 3D roztvárateľnom efekte / viď. o dve fotky nižšie. V spodnej časti stránky sú vyrezané ručne skalpelom šípky a krížiky, do ktorých sme nalepili mini čierne samolepiace kamienky.


Červený balón je odfotený z boku, aby bolo vidieť, ako sa jednotlivé časti balónu môžu pohybovať.


Keďže tu samotný papier mal výrazný vzor, nebolo potrebné veľké ozdobovanie. Do rohov sme použili výrezy lístočkov a tam kde sa spájali sme nalepili samolepiace kamienky.


Ozdobne vyrezaný papier.


Visačka z našej dielne, ozdobená gombíkmi, trojfareným motúzikom a samolepiacími kamienkami.


Pohľad na mierne pootvorené leporelo zo zadnej strany.


Ďakujem za prečítanie.
Ľubka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára